Online leadgeneratie voor cloud diensten

De cloud wordt steeds groter. Ieder jaar investeren Nederlandse bedrijven meer miljoenen in cloud diensten. Een plek verwerven in deze competitieve markt vereist een duidelijk product en gerichte focus op de doelgroep. Samen met QiQQ ontwierpen we een online strategie én een compacte website om leads te genereren.

QiQQ, aanbieder van een groot aantal hosting diensten ziet ook de cloud als groeimarkt en wil daarop aanhaken met een tweetal diensten speciaal gericht op het midden- en klein bedrijf (10 tot 100 medewerkers): online desktop en remote werkplekbeheer.

image description

Sterker nog; de focus moet volledig komen te liggen op het aanbod en service rond deze twee diensten.

Deze verschuiving vormde ook het grootste discussiepunt in het bepalen van de strategie voor QIQQ en voor de keuzes die we de website moesten maken. Wij werkten samen met QiQQ de online strategie verder uit en zocht daarin naar antwoorden op de volgende vragen:

Hoe leggen we, een toch complexe clouddienst, uit aan zowel een digibeet als een systeembeheerder?

Bezoekers zijn in eerste instantie niet geïnteresseerd in technische details van online desktop. Maar wel in: Op welke manier gaat online desktop mijn bedrijf verder helpen? Wat is het eigenlijk? Hoe kan ik het inzetten? Pas als dat duidelijk is, wordt gekeken naar details van de dienst.

Daarnaast is online desktop niet een dienst die je eenvoudig uitlegt en verkoopt via het web. Er gaat altijd een advies- en migratietraject aan vooraf. Kortom; er zal altijd contact zijn met de adviseurs van QiQQ om een passende oplossing aan te bieden.

De website moet dus al deze informatie aanbieden voor bezoekers in verschillende fases van de aankoop. Dat hebben we op de volgende manier gedaan:

  1. Laagdrempelige uitleg aan detoevallige en oriënterende bezoeker op de voorgrond plaatsen: Een video die in een minuut uitlegt wat online desktop is.
  2. Gedetailleerd uitleg geven aan bezoekers die diensten vergelijken: door het downloaden van de whitepaper online desktop
  3. Persoonlijke en zeer gedetailleerde uitleg geven aan bezoekers die al serieus geïnteresseerd zijn: Het aanvragen van een online advies gesprek of een demo online desktop.

Om deze aanpak vorm te geven werkten we samen met de ontwerpers van Typetank, Copywriter Tekstwonder en PixelsInMotion om het ontwerp en de content in lijn te brengen met de strategie.

Hoe zorgen we dat QiQQ zelf de inhoud van de website kan afstemmen op de verschillende gebruikerstypen en zo de conversie verbetert?

De belangrijkste functie van de website van QiQQ is het verzamelen van leads, in dit geval contactgegevens, die via het aanvragen van een adviesgesprek bij QiQQ binnenkomen. QiQQ gaf aan dat e-mailmarketing en Google Adwords de belangrijkste campagnes zijn om bezoekers naar de website te halen.

Omdat segmentatie van de bezoekers leidt tot hogere conversies, is het van belang dat QiQQ zelf de website kan laten aansluiten bij een advertentiecampagne op bijvoorbeeld branche of locatie.

Om dat te realiseren zorgden we dat QiQQ controle heeft over de content van het online verkoopkanaal. QiQQ kan ook zelf met het CMS een heel nieuw verkoopkanaal opzetten.

image description

We hebben een e-mailtemplate ontworpen die QiQQ kan gebruiken met de Mailchimp e-mailmarketing software. Via Mailchimp kan de online desktop aanbieding worden aangepast aan een branche. Bijvoorbeeld een e-mail aanbieding voor de onderwijssector.

De landingspagina, het aanvraagformulier en de bedank-pagina kan QiQQ met het CMS zelf aanpassen en op die manier in een lijn brengen met de campagnes.

Er zijn heel wat meer gesprekken met QiQQ nodig geweest dan gebruikelijk om tot overeenstemming te komen voor een re-design concept. Gesprekken die essentieel waren omdat we uiteindelijk niet alleen de website maar feitelijk het hele businessmodel hebben herontworpen. Resultaat is een duidelijk product en visie voor QiQQ en website die dat reflecteert.

image description
Case Contentmarketing in het onderwijs

Wil je ook een concept voorleggen? Neem dan contact met ons op.